Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
witam nie, nie trzeba robić dodatkowych badań na własną rękę, przed zabiegiem anestezjolog zleci odpowiednie badania
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Astma a narkoza – odpowiada Lek. Małgorzata Waszkiewicz
- Alergia wziewna na pyłki i podłoże astmatyczme – odpowiada Dr n. med. Aleksandra Siedlewicz
- Badania na alergię przed narkozą – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Lęk przed narkozą a usunięcie torbieli jajnika – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jedzenie dziecka przed narkozą – odpowiada Lek. Zbigniew Sycz
- Alergia na pyłki brzozy i bylicy – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Znieczulenie ogólne a kondycja serca – odpowiada Lek. Zbigniew Sycz
- Alergia na roztocza i pyłki u 6-latka – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Kaszel i stan podgorączkowy jako objawy alergii na pyłki – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy zabieg stulejki będzie robiony pod narkozą? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska