Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 1 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badanie tarczycy a wyniki TSH

Witam serdecznie,zbadałam ostatnio tarczycę gdyż pierwszy (kwietniowy wynik) był średni - 2,060 do tego wykryto dwa guzki na usg. Aktualne wyniki przedstawiają się tak:tsh --> 1,650 mlU/l (0,27-4,2) było 2,060ft4 --> 15,0 pmol/l (12,0-22,0)ft3 --> 5,60 pmol/l (3,10-6,80)anty tg - 26,61 IU/ml (0,00-115,00)Na wynik anty tpo jeszcze czekam. Czy wyniki wyglądają na prawidłowe? Wybrać się do endo?Lolka
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy