Brak porannych wzwodów a cukrzyca

Dzień dobry, Od 10 lat choruję na cukrzycę, prowadzona w miare dobrze, brak jakichkolwiek powikłań. W sumie przez ostatnie 2 lata, może dłużej nie mam porannych wzwodów, a libido jest na poziomie podłogi. Wcześniej się nad tym nie zastanawiałem bo jakoś uznałem, że no trudno, może tak ma być. Ostatnio wylądowałem z dziewczyną w łóżku 4 razy w przeciągu 2-3 tygodni i ani razu nie doszło do stosunku, zero erekcji. Czuję się jakby brakowało bodźca idącego z mózgu, że organizm ma być gotowy do stosunku. Kompletny brak pociągu seksualnego, dobierałem się do niej bo logika mi mówiła, żebym to robił bo to dziwne jeśli tego nie zrobie... Przed tym okresem około 2 lat, nie miałem z tym problemów, poranne wzwody występowały normalnie, ani nie miałem problemów ze współżyciem. Ostatnio udałem się do urologa, zlecił badania hormonalne. Prolaktyna - 512,3 mU/l (Norma 98-546) Hormon luteintropowy LH - 9,3 U/l (Norma 1.7-8.6) Hormon folikulotropowy FSH - 1,8 U/l (1,5-12,4) Testosteron T - 29,96 nmol/l (9,90-27,90) Po konsultacji z urologiem, zalecona została wizyta u endokrynologa i diagnoza w kierunku gruczolaka. Szczerze mówiąc endokrynolog niczego mi nie rozjaśnił, tylko uznał, że diagnoza w tym kierunku to bzdura ze względu na zbyt mało podniesioną prolaktynę. Szczerze mówiąc objawy gruczolaka by się zgadzały w zasadzie wszystkie, wraz z problemami z koncentracją. Mam zrobić jeszcze raz badania hormonalne, dodatkowo hormony kobiece. W prawym sutku mam małą grudkę, kiedyś była dużo większa, delikatnie widoczna, teraz nie jej nie widać. Tylko czuć pod palcami. Endokrynolog to zignorował. Co mam dalej zrobić? Jakie badania wykonywać bo szczerze mówiąc uważam, że nie ma to podłoża psychogennego, między innymi dlatego, że jest całkowity brak porannych wzwodów.
MĘŻCZYZNA, 21 LAT ponad rok temu

Morwa biała - idealna dla diabetyków i chorych na nerki

Morwa biała została przywieziona do Polski w latach pięćdziesiątych jako przysmak jedwabników. Jednak dopiero po latach doceniono jej zdrowotne właściwości. Wyciąg z owocu morwy działa przeciwbakteryjnie i odrobacza nasz organizm. A picie ekstraktu z liści morwy osłabia tworzenie się neurotoksycznych związków, które odgrywają znaczącą rolę w powstawaniu choroby Alzheimera. Morwa powoduje ograniczenie wchłaniania cukrów ? zmniejsza więc produkcję tłuszczu i odkładanie się tkanki tłuszczowej. Wyrównuje też poziom cukru we krwi, dlatego jest polecana diabetykom. Owoce morwy mają działanie przeciwgorączkowe i moczopędne. Podobnie jak jeżyny zawierają cukry, witaminy i minerały, dlatego warto je pić przy anemii, przeziębieniach, miażdżycy i chorobach nerek.

Lek. Bartłomiej Grochot
77 poziom zaufania

Witam. Wyniki badan hormonalnych nie wskazują na podłoże hormonalne problemów. Warto skonsultować się z seksuologiem celem wykluczenia psychicznych przyczyn wskazanych przez Pana zaburzeń. Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy