Zapytaj lekarza

1 , 0 3 5 , 2 8 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co mam sądzić o moich wynikach hormonalnych?

Witam, Mam 24 lata, problemem jest bardzo słaby zarost na twarzy i całkowity brak owłosienia na klatce piersiowej. Według Androloga taka "natura" co wydaje mi się bzdura bo nie tylko o to tutaj chodzi. Inne objawy to słabe libido, niechęć do życia, brak asertywności, trudność w podejmowaniu decyzji, wybuchowosc, a odporność na stres prawie nie istnieje. Oto moje wyniki hormonalne: Hormon folikulotropowy (FSH) (ICD-9: L65) 1,780 mIU/ml 0,950 — 11,950 Luteotropina w surowicy (LH) (ICD-9: L67) 2,690 mIU/ml 0,600 — 12,000 Progesteron (ICD-9: N55) 0,200 ng/ml 0,100 — 0,200 Prolaktyna (ICD-9: N59) ↑ 23,31 ng/ml 3,46 — 19,40 Estradiol (ICD-9: K99) 22,000 pg/ml 11,000 — 44,000 Testosteron (ICD-9: O41) 18,30 nmol/l 4,94 — 32,01 Z góry dziękuję za pomoc.
MĘŻCZYZNA, 25 LAT 2 miesiące temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Ważne tematy