Pani BMI wynosi 14,70, co oznacza, że występuje u Pani znaczna niedowaga.
Należałoby poszukać jej przyczyn, dlatego powinna Pani koniecznie zgłosić się do lekarza pierwszego kontaktu i wykonać podstawowe badania krwi.
Znaczna niedowaga zagraża życiu oraz zaburza m.in. cykl miesiączkowy. Ponadto sprzyja rozwojowi niedoborów pokarmowych.
Standardowa dieta na przytycie opiera się na produktach kalorycznych ale jednocześnie wartościowych. Powinna Pani spożywać produkty z białej mąki (pszenne pieczywo), kluski, makarony, pierogi i inne produkty mączne, pełnotłuste mleko i jego produkty, chude mięso, tłuste ryby morskie. Do posiłków należy dodawać suszone owoce, orzechy, mleko w proszku, miód, cukier, oliwę z oliwek oraz masło. Nie należy zapominać o odpowiedniej ilości warzyw i owoców.
Więcej informacji o diecie znajdzie Pani na stronie
http://portal.abczdrowie.pl/dieta-na-przytycie-dla-kobiet
http://portal.abczdrowie.pl/jak-przytyc-0
http://portal.abczdrowie.pl/dieta-na-przytycie-zasady
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jestem za chuda - co jeść, aby przytyć? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Niedowaga - jak mam przytyć? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Ile powinnam ważyć? Proszę o poradę – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Jak przytyć? Jestem strasznie chudy – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Czy biust urośnie? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Jak mam schudnąć? Proszę o konkretną radę – odpowiada Mgr Maria Kreid
- W jaki sposób odżywiać się aby przytyć? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Chcę przytyć - jaka dieta? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Jak przytyć w miarę zdrowo i szybko? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Co mam jeść żeby przytyć? – odpowiada Mgr Maria Kreid
artykuły
Produkty, które niszczą pęcherzyk żółciowy. Nie są dobre dla zdrowia
Rola pęcherzyka żółciowego Pęcherzyk żółciowy, zwa
Światowy Dzień Serca - jak o nie dbać? (WIDEO)
-Dziś Światowy Dzień Serca. Warto więc mówić o t
Poznaj wskazane i niewskazane produkty przy cukrzycy
Ryba w panierce Rodzaj i ilość spożywanej żywności