Zapytaj lekarza

7 3 9 , 9 9 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co mogą oznaczać moje podwyższone parametry morfologii?

ROBIŁEM OSTATNIO BADANUE KRWI PONIEWAZ CHCIALEM SPRAWDZIC CZY SPADL MI CHOLESTEROL. NIESTETY OKAZALO SIE ZE 2 PARAMETRY Z MORFOLOGII MAM PODWYZSZONE JEST TO MPV 12,3 fL (norma 9-12) oraz P-LCR 44,4 % (norma 13-43). Pozostale wyniki w normie, podane ponizej.WBC - 8,7 tys/ul (3,8 - 10) RBC 4,97 mln/ul (4,5-5,9) HGB 15,1 g/dl (13-18) HCT 44,1% (40-53) MCV 88,7 (80-98) MCH 30,4 pg ( 27 - 33) MCHC 34, 2 g/dl (32-35,5) RDV-SD 42,9 fL (37-48) RDV - CV 13,1 % (10-15,1) PLT 201 tys/ul (130-400) PDW 15,7 fL (9-18) PCT 0,3 % ( 0,1-0,5) Czy 2 te podwyzszone parametry moga oznaczac cos powaznego przy takich pozostałych wynikach? Czy jets sie czego obawiac? Bardzo prosze o odpowiedź.
MĘŻCZYZNA, 23 LAT ponad rok temu

Niedobór żelaza u mężczyzn

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy