Zapytaj lekarza

7 3 6 , 6 6 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co może być powodem bólu po złamaniu kości strzałkowej?

Historia: Prawie 3 tygodnie temu nabawiłem się "złamania trójlistkowego że zwichnięciem stawu skokowego lewego" i wieloodłamowego złamania kości strzalkowej. Wstawili mi drut śródszpikowy i srube w jedną z kostek stopy. Po 2 tygodniach byłem u lekarza który najpierw stwierdził że o moich bólach pogadamy jak praktykantka zdejmie mi szwy, a po tym zabiegu już miał w gabinecie kolejna pacjentkę i tylko mnie zapytał czy mam jeszcze zastrzyki przeciwzakrzepowe... Dodam, że tego samego dnia zgłosiłem się na zmianę gipsu na włókno szklane pokryte żywica. Opis problemu: Okazało sie, że nie mam czucia od lewej kostki przez lewą stronę pięty aż do dużego palca u stopy (taki /- trójkąt) Nie byłoby to problemem gdyby nie to, że przez 2 tygodnie na tym obszarze czułem jakby mrowienie (jak przy przywróceniu krążenia w jakiś obszar ciała wzmocniony ruszaniem tej części ciała) a teraz gdy mam ten lżejszy "gips" ból stał się ostrzejszy. Jeśli poruszę palcami tak, że lekko zwiększy się nacisk tego obszaru skóry na "gips" to czuje jakby ktoś polał to miejsce gorąca wodą. To samo jest gdy np wyprostuje nogę i skóra trochę bardziej się kapnie. Dodam jeszcze, że o kulach zacząłem chodzić dopiero po zmianie "gipsu" a co za tym idzie noga wtedy trochę puchnie. Co może być powodem bólu? Tylko uszkodzenie nerwu czy coś może dziać się w innych tkankach? Z góry dziękuję za odpowiedź i życzę Wesołych Świąt :)
MĘŻCZYZNA, 24 LAT ponad rok temu

Trening na zdrowy kręgosłup

Coraz więcej osób zmaga się z wadami postawy. Wszystko przez siedzący tryb życia. Jeździmy samochodem, potem pracujemy przed komputerem, a nasze plecy cierpią. Sprawdź, jakie ćwiczenia wzmocnią kręgosłup.

Lek. Bartłomiej Grochot
77 poziom zaufania

Witam. Objawy te mogą wskazywać na neuropatię uciskową.Należy się skonsultować z lekarzem neurologiem.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy