Zapytaj lekarza

7 3 6 , 0 9 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co może powodować tego typu bóle i objawy ?

Witam. Od kilku lat mam bóle głowy.Dotyczą one głównie tyłu głowy i jej czubka .Występują praktycznie codziennie. Nasilenie dość różne w zdaniach nie wyszły żadne zmiany więc odetchnąłem z ulgą i starałem się jakoś w miarę normalnie funkcjonować . W grudniu 2018 roku ponownie pojawiły się bóle które uniemożliwiały mi normalnie funkcjonowanie .Oprócz bólów głowy wystąpiły : zawroty , bezsenność , uczucie bycia pijanym , szybkie kilku sekundowe dudnienie w uszach , senność w ciągu dnia , drżenie nóg .Zaraz po nasileniu tych objawów udałem się do lekarza POZ który zlecił mi badanie RTG kręgosłupa szyjnego , morfologie i mocz oraz skierował mnie do neurologa . RTG wykazało wyprostne ustawienie kręgosłupa poza tym bez zmian.Morfologia wszystko w normie , glukoza lekko podwyższona 104mg/dll , cholesterol całkowity 196,44 (norma między 115-190 ) trójglicerydy 259,04 ,OB 8 , mocz wszystko w normie . TSH 1,190 ulU/ml (0,270-4,200). Neurolog zlecił mi dopplera tętnic szyjnych (tętnice szyjne obustronnie o prawidłowej morfologii , bez zmian ściany naczyniowej , prawidłowe przepływy dogłowowe generalnie wszystko ok . MR głowy bez kontrastu , mózgowie bez ognisk patologicznych , układ komorowy bez ucisku , generalnie bez patologii , jedyne co wyłapało to drobne zmiany retencyjne zat. szczękowych . Na granicy pola badania cechy miernie nasilonej dyskopatii szyjnej. Dostałem na początek propranolol wzf (2x1 10mg)i doxepin teva (1 przed snem ). Przy drugiej wizycie z racji tego że w/w leki nie pomogły kazał mi odstawić propranolo i przepisał flunarizinium wzf(1x2 5mg przed snem ). Żaden z tych leków nie pomógł na moje bóle głowy.Najgorzej jest przed snem , gdy kładę się do łóżka to mam uczucie pulsowania całej twarzy , tyłu głowy , oczu i dziąseł .Badam sobie ciśnienie regularne które dochodzi maksymalnie do 140/80 puls do 80 . Mam 29 lat 178 cm wzrostu 88 kg wagi.W wyniku urazu z 2011 roku mam skrzywioną przegrodę nosową która praktycznie uniemożliwia mi oddychanie przez jedną dziurkę w nosie . Co może powodować tego typu bóle i objawy ?
MĘŻCZYZNA, 30 LAT ponad rok temu

Przyczyny udaru mózgu

Udar mózgu stanowi 80 proc. wszystkich udarów i jest jednym z powikłań zatorowych chorób serca. Będąc główną przyczyną niesprawności osób po 40 roku życia, stanowi trzecią w kolejności przyczynę zgonów. O przyczynach powstawania udaru mózgu, opowiada prof. Janina Stępińska, kardiolog.

74 poziom zaufania

Szanowny Panie, nie jestem w stanie powiedzieć więcej niż neurolog

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy