Co oznacza taki obraz morfologii u 18-latki?

Dzień dobry , Robiłem badania krwi i wyszło mi lekko podwyższony poziom krwinek czerwonych 5.47 norma 3,80 - 5,30 . Ob wyszło mi w normie 7 norma 3-15 , hemoglobina w normie , HCT Hematokryt 45.8 Norma 36,0 - 46,0 pozostałe parametry w normie . Czas koalinowo-kefalinowy APTT 27.6 norma 23,3 - 35,2 sek. INR 0.98 norma 0,8 - 1,2 Wsk. PT 100.8 norma 80 - 120 Niepokoi mnie ten lokko podwyższony poziom krwinek . Czytałam że to może być czerwienica , albo nawotwór nerek . To możliwe ? Dodam że zrobiła prywatnie USG brzucha i Nerem i wszystko wyszło bardzo. dobrze
KOBIETA, 18 LAT 2 miesiące temu

Badania krwi - AIAT

AIAT to inaczej aminotransferaza alaninowa. Jest to enzym wątrobowy, który bierze udział w przemianach białek. Czego dotyczy badanie? Jakie są prawidłowe wyniki ? Dowiedz się, oglądając film.

Absolutnie nie ma powodu do niepokoju ,ale to gorna granica normy wartości

Specjalistka chorób wewnętrznych posiadająca doświadczenie kardiologiczne.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty