Zapytaj lekarza

7 3 6 , 8 3 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają takie wyniki badań 30-latki?

Dzień dobry, Jestem kobietą, w tym roku skończę 30 lat i choruję na zespół policystycznych jajników (PCOS), więc biorę tabletki antykoncepcyjne o nazwie Vibin już drugi miesiąc. 1) Zrobiłam wyniki krwi i proszę o analizę badania: * TSH 4,3 (norma 0,27 - 4,2) * FT4 1,48 (norma 0,8 - 1,7) * FT3 3,04 (norma 2,6 - 5,1) * [O09] P-ciała p/peroksydazie tarczycowej 16,5 (norma <34) * [O18] P - ciała p/tyreoglobulinie 17,2 (norma <115) Czy te wyniki świadczą o niedoczynności tarczycy? 2). Oraz co świadczą podwyższone wyniki krwi: * GRA 6,8 (norma 2,5 - 6,5) * PLT 477 (norma 150 - 400) 3) Czy poniższe wyniki świadczą o insulinooporności lub cukrzycy? * Glukoza na czczo 150 (norma 70 - 110) * Glukoza po 1 godz. 234 (norma do 180) * glukoza po 2 godz. 261 (norma do 120) Z góry dziękuję za odpowiedzi. Monika
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Pierwsza wizyta ginekologiczna przed antykoncepcją

74 poziom zaufania

wynik badania sugeruje cukrzycę

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy