Zapytaj lekarza

1 , 0 3 5 , 5 3 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki badań przy zespole pustego siodła?

Witam właśnie opuściłem szpital miałem badania hormonalne kilku dniowe na oddziale endokrynologii. Wcześniej leczyłem się na niedoczynność tarczycy letrox 75.Od jakiegoś czasu poczułem się bardzo źle dziwne zaburzenia tzw z głową coś nie tak zmęczenie, trawienie i problemy psychiczne leki ataki paniki. Więc wykonałem tomograf. Okazało się że mam 0.8 mm zwapnienie przysadki tzw podejrzenie pustego siodła tureckiego. W Szpitalu po usg i rezonansie potwierdziło się że mam hashimoto i zespół pustego siodła... Wyniki hormonalne tsh 0.019 low, ft4 2.26 high, anty tpo 76 high prolaktyna 76 high reszta hormonów w normie. Mam pytanie kazali mi brać euthyrox 50 i po 8-10 do kontroli. Dziwi mnie to że miałem zawsze tsh zawyzone bo niedoczynność tarczycę a tu nagle 0. Czy takie leczenie wystarczy samym eythroxem czy trzeba zgłosić się do endokrynologa., bo nie ukrywam czuje się fatalnie. Pozdrawiam
MĘŻCZYZNA, 42 LAT około miesiąca temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Ważne tematy