Zapytaj lekarza

7 4 3 , 0 0 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają zmiany hormonalne u mężczyzny?

Dzień dobry, jestem mężczyzną, wiek 23 lata. Mam problemy z hormonami. Oto wyniki badań które posiadam: TSH 4,730 µIU/ml Norma 0,27 - 4,2 LH 4,72 mIU/ml Norma 1,7 - 8,6 Testosteron 549,20 ng/dl Norma 249 - 836 FSH 8,27 mIU/ml Norma 1,5 - 12,4 AFP Wartość 1,24 IU/ml Norma 0-5 anty-TPO <9,00 IU/ml Norma0 - 34 Prolaktyna (przed i po obciążeniu) 43,90ng/ml ( 106,00ng/ml) Norma 4,04 - 15,2 beta-HCG <0,1mIU/ml Norma 0 - 2 DHEA-SO4 646,20µg/dl Norma 0 - 492 Estradiol 24,05pg/ml Norma 11,3 - 43,2 Dodatkowo miałem robione USG tarczycy, wymiary tarczycy: Płat prawy: 12x15x40mm Płat lewy: 12x12x45mm Lekarz robiący usg powiedział, że tarczyca jest mała. Moje objawy to: słaby zarost na twarzy, brak owłosienia na klatce piersiowej, ciężko mi zbudować mięśnie, słabe libido. Pani doktor jedynie przepisała mi jod na tarczycę i tyle. Czy warto zasięgnąć opinii innego lekarza? Dziękuję za odpowiedź.
MĘŻCZYZNA, 23 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy