Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Szanowny Panie, najlepiej będzie zadzwonić do regionalnego centrum krwiodawstwa i się spytać, myślę że tam uzyska Pan najrzetelniejszą odpowiedź
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy przyjmowanie tego leku dyskwalifikuje mnie jako dawcę krwi? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy stosując leki na nadciśnienie mogę oddawać krew? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy można oddać krew po leczeniu furaginem? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy biorąc leki Setaloft i Olanzapine mogę oddawać krew? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy badanie krwi może wykazać zakażenie wirusem? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy tabletki antykoncepcyjne spowodowały wysypkę? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Stosowanie leków ziołowych na zatoki a oddawanie krwi – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Wyniki testów alergologicznych u 27-latki – odpowiada Magdalena Mroczek
- Kiedy będę mogła oddać krew, jeśli mam podwyższone eo? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy stosowanie okresowo tej maści dyskwalifikuje mnie z oddawania krwi? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Wapno na alergie i na przeziębienie. Czy faktycznie jest skuteczne?
Wapno (calcium) to jeden z częściej stosowanych śr
Jak zostać dawcą osocza dla chorych na COVID-19? Prof. Piotr Marek Radziwon wyjaśnia (WIDEO)
- Z dnia na dzień w centrach krwiodawstwa to
Oddawanie krwi a zdrowie kobiet i mężczyzn - co warto wiedzieć?
Oddawanie krwi a zdrowie kobiet i mężczyzn to tema