Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 3 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy coś mogę zrobić w przypadku takich wyników hormonalnych?

Witam, Od jakiegoś czasu próbuje polepszyć swoją kondycję i sylwetkę na siłowni, niestety efekty nie są takie jakich bym oczekiwał. Od zawsze wydawało mi się że mogę mieć coś nie tak z hormonami ale dopiero ostatnio zdecydowałem się na badania które wykazują: - estradiol 55,80 pg/ml (norma 11,80 - 39,80) - testosteron 586 ng/dl (nor,ma 241-827) - DHEA-S 296,1 (norma 34,5 - 568,90) Mam 29 lat, 172cm wzrostu i waga ok 66kg. BMI się zgadza, lecz pomimo drobniejszej budowy ciała widzę łatwość otłuszczania brzucha, bioder, ud, a także niewielką ginekomastię - na co wpływ ma domyślam się estradiol. Pytanie - czy coś z tym można zrobić? Czy powinienem udać się na konsultację do lekarza, spróbować się leczyć zakupując jakieś leki, czy może uzupełnić badania o inne hormony?
MĘŻCZYZNA, 28 LAT ponad rok temu

Czy w ciąży należy jeść za dwoje?

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy