Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 5 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy faktycznie nie należy się bać wyniku PET?

Dzień dobry. Mam 46 lat w grudniu2018 usunięcie nerki nowotwór chromifobny.16 kwietnia tk osteoliza th12. Czekam obecnie na badanie PET. Odebrałam wyniki z krwi lekarz rodzinny twierdzi że są w porządku a ja nie. Wyniki z30 stycznia wbc -6,4 przy normie 4.0-10 wczorajsze 9,2 lymph były 2,3 norma 1,0-5,0 teraz 4,3 MID było 0,5 norma 0,1- 1,0 teraz 1,1 gran było 3.6 norma 1,2-6,8 jest 3,7 lymph%bylo 36,2 norma17-48 jest 47,2 gran%bylo 56,7 teraz 40,5 mid%bylo 7,1 norma 2,0-10 teraz 12,3 Hgb 13,5 obecnie Rbc 5,24 obecnie i poprzedni Hct było 41,7 norma 37-47 obecnie 40,4 Mcv bylo81 norma 80-98 obecnie 77,1Mch było 27 norma 26,5-33,5 obecnie 25,8 Rdv było 13,5 norma 11,5-14,5 obecnie 15,8 PLT było 286 norma 150-400 obecnie spadło do 155 żelazo było 46,5 obecnie 48,5 norma 50-170 Crp było 14,8 obecnie 16,5 APTTbylo 37 obecnie 40 norma 23,6-35,4 faktycznie mam się nie martwić do czasu tego PET?
KOBIETA, 47 LAT ponad rok temu

Badania krwi - hemoglobina

Hemoglobina jest podstawowym składnikiem krwinek czerwonych. Jest nie tylko barwnikiem nadający krwi czerwony kolor, ale pełni również ważną funkcją ? transportuje tlen do tkanek. Lekarz Łukasz Kowalski objaśnia szczegóły dotyczące badania hemoglobiny.

Lek. Bartłomiej Grochot
77 poziom zaufania

Badanie PET uwidoczni ewentualne przerzuty, które wcześniej mogło być nieme diagnostycznie. Jest to bardzo dokładne i bezpieczne badanie.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy