Zapytaj lekarza

7 4 2 , 1 8 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy mogę uznać moje badanie krwi za dobre?

Dzień dobry chciałbym zinterpretować wyniki moje badanie krwi morfologia WBC 3.5 norma (4.0- 10) Lym 30.9 norma (20.0-34.0) MON 5.4 norma (1.0-8.0) Gra 63.7 norma (45.0-70.0) lym 1.0 norma (1.0-4.5 MON (01 norma (02-1.0) GRA 2.4norma (2.5-6.5) rbc 5.45 norma (3.90-5.50) hgb 16.4 norma (12.5-16.8) HCT 48.1 norma (37.0-49.5) MCF 88 (80-98) MCH 30.2 norma (27.0-31.0) MCHC 34.2 norma (32.5-36.5) RDW 12.8 norma (11.5-14.0) PLT 173 norma (140-440) PDW 14.8 norma (0.0-19.0) MPV 7.4 norma (6.5-10.5) PCt 01 norma (0.1-0.5) proszę o sprawdzenie i przesłanie odpowiedzi
MĘŻCZYZNA, 25 LAT ponad rok temu

Badania krwi - TG

TG ? czyli trójglicerydy ? są estrami gliceroli i kwasów tłuszczowych. Są również podstawowym substratem energetycznym w organizmie oraz składnikiem tkanki tłuszczowej. Sprawdź czym grozi ich nadmiar ? czyli czym jest hipertriglicerydmia.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy