Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 6 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy mój spadek odporności może mieć związek z moimi wynikami?

witam prosze o interpretacje wynikow HGB 16.40 13.70-18.00 HCT 45.20 38.00-54.00 RBC 5.58 4.20-6.00 MCV 80.90 80.00-99.00 MCH 29.40 27.00-35.00 MCHC 36.30 32.00-38.00 RDW% 14.10 11.60-16.20 WBC 6.70 3.80-1000 GRAN% 42.50 35.00-80.00 LYM% H 50.10 20.00-45.00 MID% 7.40 1.00-10.00 GRAN 2.80 2.50-7.00 LYM 3.40 1.40-3.50 MID 0.50 0.10-0.50 PLT 206.00 140.00-444.00 MPV 7.30 8.00-13.00 ROZMAZ KRWI KWASOCHLONNE 3% 1-5 ZASADOCHLONNE 1% 0-1 PALECZKOWATE L 0% 1-5 SEGMENTY 51% 45-70 LIMFOCYTY 45% 20-45 MONOCYTY L 0% 3-8 COŚ OSTATNIO MAM OBNIZONA OSPORNOSC W ZASADZIE CO MIEISIAC JESTEM CHORY OD MIESIACA MAM KASZEL .MAM SIE CZYMS MARTWIC??? HELLO
MĘŻCZYZNA, 34 LAT ponad rok temu

Badania krwi - hemoglobina

Hemoglobina jest podstawowym składnikiem krwinek czerwonych. Jest nie tylko barwnikiem nadający krwi czerwony kolor, ale pełni również ważną funkcją ? transportuje tlen do tkanek. Lekarz Łukasz Kowalski objaśnia szczegóły dotyczące badania hemoglobiny.

Należy ponownie skontrolować badanie morfologii celem wyznaczenia trendu zmian limfocytów( wynik odbiega od normy) , jednak niekoniecznie jest to przyczyna częstych infekcji. proszeni skonsultować się z lekarzem pozbotory zbierze wywiad i oceni inne możliwe czynniki infekcji

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy