Zapytaj lekarza

7 4 0 , 7 0 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy moje wyniki morfologii krwi są w normie?

proszę o interpretac. leukocyty 4,31 (3,8-10) erytrocyty 4 (3,7-5,1) hemoglobina 12,5 (12-16) hematokryt 37,6 (37-47) mcv 93 (80-99) mch 31(27-35) mchc 33,2 (32-37) płytki krwi 215 (140-440) rdw-cv 12,8 (11,6-14,8) pdw 12,8 (9-17) mpv 10,7 (9-13) p-lcr 30,5 (13-43) pct 0,2 limfocyty 1,66 (1-3,5) neutrofile 1,85 (2,5-7) monocyty 0,67 (0,2-1) eozynofile 0,1 (0,1-0,5) bazofile 0,0 (0-0,1) neutrofile 43% (40-70) limfocyty 38,5% (20-45) monocyty 15,5% (2-10) eozynofile 2,3 (1-5) bazofile 0,7 (0-2)
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Badania krwi - TG

TG ? czyli trójglicerydy ? są estrami gliceroli i kwasów tłuszczowych. Są również podstawowym substratem energetycznym w organizmie oraz składnikiem tkanki tłuszczowej. Sprawdź czym grozi ich nadmiar ? czyli czym jest hipertriglicerydmia.

w badaniu zwraca uwagę stosunkowy niski poziom hemoglobiny oraz nieco podwyższony odsetek monocytów. trudno jest zinterpretowac badania bez podania przyczyny dlaczego badanie zostało zrobione oraz co danej osobie dolega. Proszę zobaczyć gdzie badanie zostało zrobione - w jakim laboratrium, należałoby je powtórzyć w innym i porównać oba wyniki. niedokrwistośc nie jest niedokrwistościa z niedoboru zelaza, podwyższony poziom monocytów moze być w różnych chorobach.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy