Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 2 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy może być to niedoczynność tarczycy?

Witam. Od jakiegoś czasu podejrzewałam u siebie niedoczynność tarczycy. Dzisiaj wykonałam badania i otrzymałam takie wyniki : TSH 3,64 (norma 0,27-4,2), fT4 1,18 ( 0,93-1,70) , antyTPO 10,40 (0-34,00). Niby wyniki mieszczą się w normie, ale z tego co czytałam to w moim wieku(23lata) poziom TSH powinien być niższy. Czy konieczna jest wizyta u endokrynologa? Czy może być to niedoczynność tarczycy?
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Paweł Szadkowski
77 poziom zaufania

Wyniki mieszczą się w granicach norm i nie upoważniają do rozpoznania niedoczynności tarczycy. Nie ma pani powodów do niepokoju.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy