Zapytaj lekarza

7 3 6 , 1 2 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy możliwe, że te wyniki wskazują na niedoczynność tarczycy?

Witam , mam podejrzenie nadczynności tarczycy pierwszy wynik z dnia 03.10.18 TSH HORMON TYREOTROPOWY wynik; 0,1101 norma od 0,35-4,94 , FT4-wolne T4 wynik 1,17 norma : 0,7-1,48 , FT3-wolne T3 wynik 3,70 norma 1,71-3,71 , kolejne badanie 08.11.18 TSH 0,008 norma 0,38-5,33 P/c p. receptorom TSH (TSI) 0,10 FT 3 4,79 norma 2,5- 4,3 FT4 1,00 norma ,65-1,48 Trzecie badanie 10.12.2018 TSH HORMON TYREOTROPOWY 0,2383 norma ,35 -4,94 FT4 0,91 norma 0,7 -1,48 FT3 2,68 norma 1,71-3,71 . Zrobiłam także scyntygrafie technet. czekam na wyniki . Proszę o pomoc w interpretacji wyników . czy możliwe ,że z nadczynności idę w kierunku niedoczynności . Dodam , że jestem po dwóch poronieniach w jednym roku ... Bardzo zależy mi na zajściu w ciąże ale wyniki na to nie pozwalają , Pozdrawiam
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Interpretacja badań powinna odbywać się w odniesieniu do stanu klinicznego pacjenta, po zadaniu i zebraniu wywiadu. Celem interpretacji proponuję poczekać wizytę u lekarza, który zlecił badania. Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy