Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tak może pomóc tak można stosować oba te leki jednocześnie próbując stopniowo zmniejszać częstość stosowanie otrivinu
Może Pan stosować jednocześnie.
warto próbować wspomóc się woda morska hipertoniczna, której działanie jest słabsze od otrivinu, ale nie tak szkodliwe.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zatkany nos i obrzęk błony śluzowej – odpowiada Lek. Dawid Matyniak
- Czy można łączyć Telfexo i Tetralysal? – odpowiada Mgr Małgorzata Szyda
- Czy można łączyć Cirrus i Otrivin? – odpowiada Lek. Beata Wańczyk-Dręczewska
- Uzależnienie od stosowania xylometazolin – odpowiada Mgr Adam Marendowski
- Jak poradzić sobie ze stale zapchaną dziurką w nosie? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Nasilone alergie i przewlekły nieżyt nosa – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Zatkany nos i bezbarwna wydzielina od dłuższego czasu – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Co może być przyczyną tego gęstego kataru u córki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak leczyć ciągłe zatkanie nosa u 29-latka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy można podawać jednocześnie Ventolin i Nasometin? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski