Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 3 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy podane różnice w wynikach TSH, FT3 i FT4 są normalne?

Dzień dobry, czy podane różnice w wynikach TSH, FT3 i FT4 są normalne? Badanie było wykonywane 3 razy - w maju, lipcu i sierpniu w różnych laboratoriach. Jestem w trakcie diagnostyki, ale wizytę u lekarza mam dopiero za miesiąc. TSH - I wynik 3.32 (norma: 0,27-4,2), II 1,832 (0,38-5,33), III 2,070 (0,270-4,200). FT3 - I 3,61 (2,02-4,43), II 3,51 (2,5-4,3), III 3,36 (2,00-4,40). FT4 - I 1,76 (0,93-1,71), II 0,99 (0,65-1,48), III 1,48 (0,93-1,71). Wiek: 23 lata. W USG tarczycy widoczne zmiany i wysoka echogeniczność.
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Interpretacja bada powinna zawsze odbywać się w odniesieniu do stanu klinicznego pacjenta. Badania w przyjętych normach, pojedynczy wynik fT4 nieco powyżej. Polecam wizytę u diagnozującego lekarza, który znając Pani stan zdrowia najlepiej oceni wyniki i zleci dalszą diagnostykę. Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy