Zapytaj lekarza

7 4 2 , 7 5 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy poniższe wyniki badań mogą przyczyniać się do powstawania trądziku?

Witam,proszę o interpretacje badań hormonów. Wszystkie badania były robione w 3 dniu cyklu, referencje podane są dla fazy folikularnej. Czy poniższe wyniki mogą przyczyniać się do trądziku,z którym zmagam się od około pół roku. Dermatolog przepisała mi epiduo żel oraz antybiotyk, chcialabym znaleźć przyczynę trądziku. Mam 27 lat. Dziękuje Estradiol 38,5 faza f. 12,4-233 FSH 7.2 faza f. (3.5-12.5) LH 7.7 faza f(2,4-12.6) Progesteron 0,335 faza f(0,057-0,857) Prolaktyna 14,91 faza f(4,8-23,3) O41 Testosteron 0,53 faza f (0,1-0,8) DHEA-S 343,6 (25,9-460,2)
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Trądzik - podstawowe informacje

74 poziom zaufania

Witam, nie, ponieważ wyniki są prawidłowe

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy