Zapytaj lekarza

7 3 6 , 3 5 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy poniższe wyniki mogą świadczyć o nadczynności tarczycy?

Witam mam pytanie otóż mój wynik TSH to 1,620 ulU/ml , norma (0,270-4,200) FT4 16,75 pmol/I , norma ( 12,00- 22,00), FT3 7,10 pmol/I, norma (3,84- 6,76) Cierpię na bezsenność od zawsze mam nadmierna potliwość dłoni jestem erwowa oraz mam bardzo delikatna skóra na której szybko pojawiają się zaczerwienienia. Ogólnie wynik TSH jest dobry a FT3 za wysokie czy może świadczyć to o nadczynności tarczycy czy jeszcze nie?
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

74 poziom zaufania

Szanowna Pani, proszę powtórzyć badanie i udać się do lekarza rodzinnego

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy