Zapytaj lekarza

7 3 6 , 5 1 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy takie leczenie u 60-latki jest prawidłowe?

Od wielu lat lecze się na niedoczynność i Hashimoto. Ostatnie zalecenie Endo. było 5 dni 75mg i dwa 50 mg Euthyroxs. ale w między czasie (sierpniu) trafiłam do szpitala (problemy z kręgosłupa) i tam stwierdzili, że dawda jest za mała i podnieśli mi do 100 mg. Moje samopoczucia przez około rok było okropne, ciągle zmęczenie, senność, rozdrażnienie i do tego codzienne bóle głowy, nawet zrobiłam RM aby wykluczyć inne przyczyny. Od sierpnia przyjmowała 100mg w październiku postanowiłam przejść na dietę bezglutenowa i dietetyk kliniczny zalecił mi zrobienie szereg wyników, również na tarczyce i wtedy wyniki były tak myślę dobre (10 10.18 r) TSH - 0,360 FT3-3,80 FT3-19,30 TG-10,00 TPO-355,40 Po prawie trzech miesiącach diety ponowilam wyniki i wtedy przeżyłam szok, mimo że moje samopoczucie całkowicie się zmieniło, jestem pełna energi, bóle głowy całkowicie ustąpiły, to TSH przekroczyło normę. TSH-6.110 FT3-3,75 FT4-17,63 DO tego mam od przeszło 10 lat odkąd zaczęłam kontrolować podniesiony cholesterol, który utrzymuje się zawsze w tych samych granicach. Chol. całkowita 239,7 HDL - 41,7 LDL - 166,0 Przy diecie przyjmuje Wit C Wit B Wit, DiKForte 2000j. Sanprobi Omega3 1000ng.x 2 Berberyne 500 mg. x 2 Więc co może być przyczyną tak złych wyników, przy naprawdę dobrym samopoczuciu.
KOBIETA, 60 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

Lek. Bartłomiej Grochot
77 poziom zaufania

Witam. Mogło być to spowodowane np przebyta niedługo przed badaniem, infekcją. Wtedy wynik TSH jest zafałszowany. Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy