Zapytaj lekarza

7 4 2 , 5 3 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy takie wyniki mogą wskazywać na czerwienicę prawdziwą?

Witam, ostatnio robiłam wyniki badań i wyszły mi takie parametry, wskaże to powyżej normy : Neut 6.99 norma 1.56 - 6.13 NEUTH 72.7 norma 34- 71.1 Mono 4.6 norma 4.7-12.5 Eo 0.6 norma 0.7- 5.8 RBC 5.52 NORMA 3.93- 5.22 HGB 14.70 NORMA 11.2- 15.7 akurat hemoglobina mieści się w normie HTC 45.4 NORMA 34.1 -44.9 WBC 9.62 NORMA 3.98 - 10.04 WYNIK MIEŚCI SIE W NORMIE PLT 254 NORMA 182- 369 WYNIK MIEŚCI SISIĘ E W NORMIE BARDZO proszę o informację czy to może być czerwienica prawdziwa. Dodam że choruje na niedoczynność tarczycy wynik tej 7.57. Ostatnie badania krwi robiłam w styczniu 2019 i wszystkie parametry miałam w normie. Ostatnio zaczęłam intensywnie palić papierosy jakieś dwa tygodnie przed badaniem czy to mogło mieć wpływ na takie wyniki krwi. Dodam też, że nie przestrzegam odpowiedniego nawodnienia organizmu, nie pije około 2 litrów dziennie. Po otrzymaniu wyników stosuje się do nawadniania organizmu. Z góry dziękuję za odpowiedź.
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Badania krwi - TG

TG ? czyli trójglicerydy ? są estrami gliceroli i kwasów tłuszczowych. Są również podstawowym substratem energetycznym w organizmie oraz składnikiem tkanki tłuszczowej. Sprawdź czym grozi ich nadmiar ? czyli czym jest hipertriglicerydmia.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy