Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
witam zdrowie jest najważniejsze, więc czas na "chodzenie po lekarzach" powinien być zawsze, myślę że mogą to być zaostrzenia astmy na tle infekcji wirusowej
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Duszący kaszel a wymioty – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Co jeszcze może znaczyć ten kaszel z dusznościami? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Duszący kaszel po przeziębieniu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy astma może powodować napady duszności i ucisk w klatce piersiowej? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy to wystarczy, żeby stwierdzić astmę? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Denerwujące łaskotanie w przewodzie oddechowym – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy kaszel może być objawem alergii? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Powiększony węzeł chłonny i duszący kaszel – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Podrażnione drogi oddechowe i kaszel - co robić? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Duszący kaszel z wodnistym katarem – odpowiada Aleksander Ropielewski