Zapytaj lekarza

1 , 0 3 4 , 3 6 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy ten wynik może oznaczać anemię?

Witam . Moja córka 7 lat miała robione badania o to wyniki. WBC : 7,4 (4,5 - 12) , RBC 4,9 (4,2 - 5,5) , HGB 13,6 (12-15,5) , HCT 39,4 (34 - 46) ,PLT 400 (150-400) , LYM 46,1 (25 - 45) , PDW 8,0 (10-18) , P-LCR 11 (15-35). Martwi mnie wynik badania płytek krwi bo jest równy normie. Zaś w innym laboratorium norma wynosi 450. I nie wiem czy mam się martwić. Jak również martwi mnie wynik Leukocytów i PDW. I moje pytanie jest również takie czy może być z takiego wyniku anemia? I czy przy anemia dziecko może cały czas spać? Z góry dziękuję za odpowiedź.
KOBIETA, 31 LAT 2 miesiące temu

Odkryto nowe grupy krwi

Ciało człowieka cały czas zaskakuje. Dwie nowe grupy krwi, pokazują jak niewiele jeszcze wiemy na temat naszego organizmu. O tym, co nowe odkrycie niesie za sobą opowiadają dr Michał Sutkowski, lekarz rodzinny oraz Hanna Stolińska-Fiedorowicz, dietetyk.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Ważne tematy