Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Dzień dobry, może to być początek trądziku różowatego. Skórę należy obserwować dalej i to co zaostrza rumień należy ograniczać. Powinna się Pani udać na konsultację do specjalisty aby obejrzał skórę i dobrał pielęgnację.
Pozdrawiam Katarzyna Lisicka
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Trądzik różowaty po Epiduo – odpowiada Mgr Iwona Jakubiak
- Czy na trądzik różowaty można stosować tylko lasery zamykające naczynka? – odpowiada Mgr Katarzyna Lisicka
- Podejrzenie trądzika różowatego – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Jak wygląda trądzik różowaty? – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Jak powstrzymać trądzik różowaty w pierwszej fazie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Trądzik różowaty a chodzenie na basen – odpowiada Lek. Iwona Radziejewska-Choma
- Czy objawy trądziku różowatego mogą pojawić się w ciągu jednej nocy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Trądzik różowaty a maści ze sterydami – odpowiada Lek. Artur Czaplewski
- Czy muszę wykonać zabiegi laserowe na skórę? – odpowiada Mgr Katarzyna Lisicka
- Na jaki laser powinnam się udać w tej sytuacji? – odpowiada Mgr Katarzyna Lisicka
artykuły
Wypieki na twarzy - co oznaczają wypieki na policzkach?
Wypieki na twarzy to zaczerwienie na skórze, pojaw
Czym charakteryzuje się trądzik różowaty? (WIDEO)
Trądzik różowaty to problem dotyczący głównie twar
Trądzik posterydowy - przyczyny, objawy i leczenie
Trądzik posterydowy to choroba skóry i jeden z rod