Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Z pieczywa nie warto jest rezygnować, ponieważ dostarcza organizmowi węglowodanów, które są w diecie niezbędne - chociażby dlatego, że są konieczne do spalania tłuszczu. Ponad to, aminokwasy zawarte w pieczywie łączą się z aminokwasami zawartymi w produktach nabiałowych tworząc tym samym pełnowartościowe białko. Mąka natomiast jako dodatek na przykład do zup stanowi niepotrzebny dodatek kaloryczny, dlatego nie jest w dietach redukujących masę ciała zalecana.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Odchudzanie a pieczywo – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy grahamka bułka to dobre złożone węglowodany? – odpowiada mgr Agnieszka Płóciniak
- Dieta redukcyjna a spożywanie pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wybór pieczywa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Chleb żytni podczas diety – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Spożywanie chleba na kolację – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy jedzenie co godzinę wpłynie negatywnie na metabolizm? – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Chcę zwiększyć masę mięśniową brzucha: co robić? – odpowiada mgr Anna Sajdakowska (Kacperska)
- Jak stracić zbędne kilogramy po porodzie? – odpowiada Mgr Magdalena Borowiec
- Dieta a ćwiczenia na siłowni – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
artykuły
Węglowodany - podział, rodzaj, zapotrzebowanie. Czy dieta niskowęglowodanowa jest zdrowa?
Węglowodany, potocznie zwane cukrami, to w rzeczyw
Poznaj wskazane i niewskazane produkty przy cukrzycy
Ryba w panierce Rodzaj i ilość spożywanej żywności
Białko roślinne i białko zwierzęce - czym się różnią, które białko jest najzdrowsze, czy wegetarianie mają niedobór białka?
Białka roślinne i zwierzęce są podsawą naszej codz