Witam,
Jeśli producent wskazał konkretną liczbę dni, należy się do tego dostosować. Pesto jest produktem tłuszczowym, więc jest podatny na zepsucie. Aby przedłużyć żywotność naszego pesto można na wierzch polać cienka warstwę oliwy - w ten sposób wydłużamy trwałość do tygodnia. * Pesto pochodzące z lad chłodniczych, mające krótki termin przydatności - posiada składniki lepszej jakości.
Pozdrawiam!
www.dietetykmedyczny.com
Witam, Jeśli producent dał termin przydatności po otworzeniu --> 5 dni, to wówczas należy tego terminu przestrzegać.
Pozdrawiam
Paulina Brzuskiewicz
www.psychodietetyk.org
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak przechowywać lek Duac? – odpowiada Mgr Adam Marendowski
- Ponowne wstrzykiwanie botoksu – odpowiada Dr n. med. Diana Kupczyńska
- Czas stosowania maści Acnelec na trądzik – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy mogło dojść do zatrucia w ciąży? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Dieta dla osoby uprawiającej sport – odpowiada dietetyk, zielarz, fitoterapeuta Monika Bigoś
- Od czego określa się wiek ciąży? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy warto jeść batony proteinowe? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Daty miesiączek a wyznaczenie dnia owulacji i prawdopodobieństwo ciąży – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy mleko UHT w kartonie jest zdrowe? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Spożywanie sera podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr Sylwia Beyer-Wygońska
artykuły
Wyrzuć z apteczki. Takie leki mogą działać toksycznie, uszkodzić nerki i wątrobę
Nieskuteczne czy niebezpieczne? Na oba skutki może
Mięso oddzielone mechanicznie - w skrócie MOM. Z mięsem łączy je tylko nazwa
Wędlina, parówki, dania gotowe i ten sam komunikat
Działają toksycznie, niszczą wątrobę i nerki. Takich leków pozbądź się z domowej apteczki
Co może się stać, jeśli weźmiesz lek po upływie je