Wszystko zależy w jakie sytuacji i przy jaki parametrach organizmu. Sądzę że chodzi bardziej o odchudzanie, bądź utrzymanie danej wagi ciała- jeśli tak to taka ilość wskazanych produktów jest całkiem sporym nośnikiem tłuszczu i w dietach redukcyjnych zdecydowanie bardziej ogranicza się dostęp tego typu produktów. Jeśli chodzi i żywienie tradycyjne jest to ilość jak najbardziej możliwa do stosowania dziennego u osoby zdrowej, która nie modyfikuje swoich parametrów wagowych. Pozdrawiam.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Figura typu gruszki a wysmuklenie nóg – odpowiada Mgr Magdalena Radziszewska
- Codzienne spożywanie orzechów – odpowiada Mgr Justyna Marszałkowska-Jakubik
- Czy to prawda, że nie wolno spożywać za dużo orzechów włoskich? – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Jaką dietę powinna stosować 20-latka? – odpowiada Ewa Zawidzka
- Orzechy nerkowca jako zdrowa przekąska między posiłkami – odpowiada Mgr inż. Marta Michalak-Tomasik
- Chęć przytycia a spożywanie suszonych owoców i orzechów – odpowiada Dr Anna Brinken
- Nie moge obejść sie bez słodyczy - co robić? – odpowiada Agnieszka Kuczewska
- Jaka ilość jest dozwolona w przypadku orzechów, nasion i gorzkiej czekolady? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Wątpliwości dotyczące jedzenia orzechów – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Czy orzechy nerkowca to zdrowa przekąska dla 7-latka? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
artykuły
Najlepsze źródła wapnia w diecie. Na mocne stawy i kości
Nie tylko produkty mleczne są źródłem wapnia, choć
Selen wspiera tarczycę, odporność i serce. W jakich produktach go szukać?
Ten składnik mineralny ma wpływ na prawidłowe funk
Hemoglobina norma - podział względem płci i wieku, zaburzenia, jak ją utrzymać?
Hemoglobina jest białkiem obecnym w czerwonych krw