Zapytaj lekarza

7 3 6 , 1 7 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

G-B i GDM1 a nabywanie masy ciała

Dzień dobry, Miałam kiedyś chorobę G-B oraz GDM1. Od długiego czasu czuję się źle sporo przytyłam. Zrobiłam sobie wyniki. TSH 3.3,a TPO 1300 (do 35) aTG 246 (do 35) fT3 5.38pmol/l (3.5-6.5) fT4 14.08 (11.5-22.7) glukoza na czczo 87 2h po obciązeniu 75g glukozy 168, insulina na czczo 14.73 (2.6-22.7) 2h po 75g glukozy 155.3. Byłam u endokrynologa i nie przepisał mi leków. dał skierowanie na kreatyninę, cholesterol, trójglicerydy, Na i K. Czy te badania są niezbędne? W jakim celu się je wykonuje?
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Paweł Baljon
77 poziom zaufania

Witam serdecznie. Pozwalają one ocenić stan organizmu bardziej kompleksowo. Prawdopodobnie jednak konieczne będzie jednak wdrożenie leczenie p/cukrzycowego.

lekarz w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy