Zapytaj lekarza

7 4 2 , 4 4 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja badania hormonów, cholesterolu i glukozy

Dzień dobry, proszę o wstępną analizę poniższych wyników- progesteron badany 7 dni przed miesiączką, a reszta w 3 dniu cyklu. Jestem 24-letnią kobietą. Androstendion 3.5 mg/ml (0.3-3.3) 17-OH progesteron 2.06 ng/ml (0.2-1.3 faza folikularna) FSH 5.8 mIU/ml (3.5-12.5 faza folikularna) LH 12.1 mIU/ml (2.4-12.6 faza folikularna) DHEAS 160.3 ug/dl (148-407) Testosteron 64.01 ng/dl (6-82) Ft3 3.29 pg/ml (2-4.4) Ft4 1.18 ng/dl (0.93-1.7) TSH 3.8 uIU/ml (0.27-4.2) Progesteron 6.58 ng/ml (1.83-23.9 faza lutealna) Cholesterol całkowity 158 mg/dl (115-190) Cholesterol HDL 61 mg/dl (>45) Cholesterol nie-HDL 97 mg/dl (<145) Cholesterol LDL 85 mg/dl (<115) Trójglicerydy 59 mg/dl (<150) Insulina (75g glukozy) : -przed obciążeniem 8.7 uIU/ml (2.6-24.9) -po 1h 64.1 uIU/ml -po 2h 57.8 uIU/ml Glukoza (75 g glukozy) : -przed obciążeniem 80.1 mg/dl (70-99) -po 1h 142.3 mg/dl -po 2h 92.3 mg/dl W nawiasach podałam normy. Z góry dziękuję za pomoc.
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Wstyd nie zapytać - ciąża bez opryszczki

74 poziom zaufania

Szanowna Pani, wyniki są prawidłowe

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy