Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 8 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyników badania hormonów tarczycy u 47-latka

Szanowny Panie Doktorze Bardzo Pana proszę o interpretację wyników tarczycy Tsh - 3,020 przedział 0,270 - 4,200 ft3 - 2,88 przedział 2,00 - 4,40 ft4 - 1,26przedział 0,93- 1,70 Poprzednie badanie tsh sprzed miesiąca 2,240. Czy w związku z tym,że wzrosło tsh są to objawy niedoczynności tarczycy? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję. Andrzej lat 47
MĘŻCZYZNA, 47 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Szanowny Panie,
wynik TSH jest w normie, a w interpretacji należy uwzględnić inne okoliczności np dlaczego wystąpiła zmiana poziomu w ciągu miesiąca.
Pozdrawiam
dr R.Anielski

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy