Zapytaj lekarza

1 , 0 3 5 , 5 0 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyników badania krwi u 10-miesięcznego dziecka a anemia

prosze o interpretację wyników 10 mięsięcznego dziecka KRWINKI BIAŁE 10.5 KRWINKI CZERWONE 5.31 HEMOGLOBINA 12.10 HEMATOKRYT 38,7 MCHC 31.3 PŁYTKI KRWI 357 NEUTROCYTY 16 POZOSTAŁE WBC 10.0 RDW 14.9 PDW 8.7 P-LCR 7,7 TO WSZYSTKO W NORMIE TYLKO MCH 22.80 NORMA 24-30 MCV 72,9 NORMA 74-89 LIMFOCYTY 74 NORMA 45-70 MPV 7.2 NORMA 8-12 LEKARZ NIBY STWIERDZIŁ ANEMIĘ ALE HEMOGLOBINA JEST W NORMIE PROSZĘ O SZYBKĄ ODPOWIEDŹ
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Diagnozowanie Helicobacter Pylori

Helicobacter Pylori to bakteria, która można zagnieździć się w przewodzie pokarmowym i wyrządzić niemałe szkody. Jak ją rozpoznać? Obejrzyj film i dowiedz się, jak można zdiagnozować obecność tej bakterii.

Lek. Paweł Baljon
77 poziom zaufania

Witam serdecznie. Rzeczywiście nie jest to z pewnością pełnoobjawowa anemia. Warto jednak zauważyć iż wskaźnik MCV jest obniżony co może sugerować początki takiego stanu.

lekarz w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Ważne tematy