Zapytaj lekarza

7 4 2 , 5 0 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak dokładnie odczytać moje parametry badań?

Proszę o interpretację. WBC 7.34 (4.00-10.00) RAC 4.50 (4.00-5.200) HGB 15.4 (11.5-15.7) HTC 42.6 (35.0-45.0) PLT 133 (150-400) PCT 0.164 (0.100-0.450) MCV 94.7 (80.0-95.0) MCH 34.2 (25.0-33.0) MCHC 36.2 (31.0-37.0) RDW-CV 12.1 (11.0-16.0) MÓW 12.3 (6.5-13.0) PDW 19.2 (9.0 -17.0) P-LCR 43.8 (13.0-45-0) GRA 5.77 (1.60-6.50) LYM 1.32 (0.80-4.50) MON 0.24 (0.00-1.20) EO 0.00 (0.00-0.50) BASO 0.01 (0.00-0.10) %GRA 78.6 (40.0-65.0) %LYM 18.0 (20.0-45.0) %MON 3.3 (0.0-12.0) %EO 0.0 (0.0-0.5.0) %BASO 0.1 (0.0-1.0) Proszę o odpowiedz
KOBIETA, 34 LAT ponad rok temu

Badania krwi - glukoza

Badanie glukozy we krwi jest bardzo ważne. Glukoza jest węglowodanem należącym do cukrów prostych i podstawowym związkiem energetycznym w naszym organizmie. Jej niedobór i nadmiar są szkodliwe dla naszego zdrowia. Sprawdź czy twoje wyniki są prawidłowe.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy