Zapytaj lekarza

7 4 0 , 5 9 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik badania hormonów tarczycy u 42-letniej kobiety?

Dzień dobry. Dziś odebrałam moje wyniki badań i bardzo proszę o interpretację: TSH 1,650 norma 0,270-4,200 FT4 17,74 norma 12,00-22,00 FT3 4,31 norma 3,10-6,80 P- ciała p/ peroksydazie tarczycowej <9,0 norma < 34,0 P- ciała p/ tyreoglobulinie < 10,0 norma <115 Będę wdzięczna za odpowiedź . Z góry bardzo dziękuję.
KOBIETA, 42 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Paweł Szadkowski
77 poziom zaufania

Wszystkie wyniki są w normie, a przecieciała ujemne - nieobecne. Nie ma powodu do niepokoju.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy