Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 7 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik badania tarczycy i czy może to oznaczać Hashimoto?

Czy wyniki: ATG 6,17 IU/ml przy normie 0,00 - 4,11 TPO 1,39 IU/ml przy normie 0,00 - 5,61 FT3 3,16 pg/ml przy normie 2,00 - 4,40 FT4 1,07 ng/dl przy normie 0,93 - 1,70 na USG tarczycy brak jakichkolwiek zmian, jest ona tylko trochę większa niż wskazują normy (wg normy pojemność powinna wynosić do 20 u mnie wynosi 25) mogą wskazywać na Hashimoto?
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Paweł Szadkowski
77 poziom zaufania

Nie podała Pani wyniku TSH, ale jeśli jest w normie, te wyniki nie wskazują na chorobę Hashimoto.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy