Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 5 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik badania tarczycy u osoby sennej?

Witam prosiłbym o odczytanie wyników hormonów mojej tarczycy. Mam 18 lat. TSH 1,2 ulU/ml (0,27-4,7) Ft3 4,1 pg/ml (2,6-5,4) Ft4 1,3 ng/dl (0,82-1,5) Wylądowałem 3 miesiące temu w szpitalu z powodu spadku potasu i magnezu. Teraz nadal wychodzi nie za dobry oraz bardzo słabe żelazo. Występuje u mnie dużo objawów nerwicowych, stresuję się wszystkim, ciągle robi mu się słabo, senność, osłabienie, pogorszenie wzroku. Bardzo proszę o interpretację.
MĘŻCZYZNA, 18 LAT ponad rok temu

Badania krwi - glukoza

Badanie glukozy we krwi jest bardzo ważne. Glukoza jest węglowodanem należącym do cukrów prostych i podstawowym związkiem energetycznym w naszym organizmie. Jej niedobór i nadmiar są szkodliwe dla naszego zdrowia. Sprawdź czy twoje wyniki są prawidłowe.

Lek. Paweł Szadkowski
77 poziom zaufania

Badania tarczycy są w normie, nie ma powodu do niepokoju. Nie podał Pan, jak wygląda morfologia. Objawy wskazują na niedokrwistość. Oczywiście takie objawy mogą wynikać właśnie z objawów nerwicowych, może wizyta u psychiatry lub psychologa i odpowiednie leczenie będzie rozwiązaniem.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy