Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 6 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik TSH u 20-latki?

Witam, dostałam dziś wyniki, wynoszą one: TSH: 2,014 uIU/ml, gdzie norma jest od 0,58-3,59 FT3: 2,53 pg/ml ; 2,17-3,77 FT4: 0,75 ng/dl; 0,79-1,34 anty-Tpo: 0,22 IU/ml; 0,00-5,61 anty-TG: 0,75 IU/ml; 0,00-4,11 Po średniku podałam normy w moim laboratorium. mam zaznaczone FT4 jako niskie, jak można to odczytać?
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu

Bezdech

Lek. Paweł Szadkowski
77 poziom zaufania

Jeśli nie ma Pani żadnych objawów niepokojących, taki wynik nie powinien stanowić powodu do niepokoju. Warto za jakiś czas powtórzyć badania, np. samych TSH, FT4 i FT3 porównać.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy