Jak leczyć to pieczenie jądra?

Witam, przewlekle, boli(piecze) mnie jadro, z odstepem co 2-3 miesiace, srednio okres bolu trwa tydzien, bylem u lekarza pierwszego kontaktu, zbadal mnie, podotykal moszne, powiedzial ze to prawdopodobnie zapalenie, przepisal antybiotyk gdzie po 3 dniach przeszlo, Udalem sie na usg do radiologa tam tez nie wyszlo nic niepokojacego ale nurtuje mnie to zdania w opisie :w oslonkach jadra lewego sladowa ilosc bezechowego plynu 1-2ml, glowa najadrza prawego prawidlowa z mikro torbielka 2mm, to samo na Lewym najadrzu 5mm torbielka, dodam tez ze po 3 miesiach od usg Sam zrobilem sobie badanie moszny, Sam dotykalem I czuje dyskomfort lewego jadra, zaczelo mnie znowu piec, dlatego tez moje pytanie Brzmi czy mam powodu do obaw? Z góry dziekuje za odpowiedz.
MĘŻCZYZNA, 22 LAT ponad rok temu

Morwa biała - idealna dla diabetyków i chorych na nerki

Morwa biała została przywieziona do Polski w latach pięćdziesiątych jako przysmak jedwabników. Jednak dopiero po latach doceniono jej zdrowotne właściwości. Wyciąg z owocu morwy działa przeciwbakteryjnie i odrobacza nasz organizm. A picie ekstraktu z liści morwy osłabia tworzenie się neurotoksycznych związków, które odgrywają znaczącą rolę w powstawaniu choroby Alzheimera. Morwa powoduje ograniczenie wchłaniania cukrów ? zmniejsza więc produkcję tłuszczu i odkładanie się tkanki tłuszczowej. Wyrównuje też poziom cukru we krwi, dlatego jest polecana diabetykom. Owoce morwy mają działanie przeciwgorączkowe i moczopędne. Podobnie jak jeżyny zawierają cukry, witaminy i minerały, dlatego warto je pić przy anemii, przeziębieniach, miażdżycy i chorobach nerek.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty