Zapytaj lekarza

7 4 2 , 1 5 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak podwyższyć Estradiol?

jak podwyższyć Estradiol w 3 dniu cyklu wyszedł 38,86 (21-251 norma) ? FSH 4,31 (3,03-8,08 norma) LH 5,03 (norma 1,8-11,78) a testosteron 2 gen 0,91 (0,38-1,97) Badania w 21 dniu cyklu Progesteron 10,77 (1,2 do 15,90 faza lutealna) prolaktyna 11,64 (3,46-19,40 norma) Czy te wyniki są w ogóle w porządku? Czy jak podwyższę sobie ten estradiol to pomoże mi to na tarczycę, gdzie muszę obniżać TSH bo mam za wysokie. Niedoczynnosc i hashimoto. Biore letrox. Dziekuję.
KOBIETA, 42 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Paweł Baljon
77 poziom zaufania

Witam serdecznie. Sugerowałbym raczej wdrożenie leczenia skierowanego do tarczycy. Uzyskanie eutyreozy może okazać się bardzo pomocne przy normalizacji poziomu innych hormonów.

lekarz w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy