Anemia
Anemia nie powinna być kojarzona z bladym i chudym człowiekiem. Anemia to niedokrwistość, a cierpią na nią głównie kobiety! Sprawdź jakie są tego przyczyny.
Witam. Istotą poprawy pamięci nie jest proces technologiczny ale całościowy skład diety.
Jajka zawierają lecytyna, która buduje wiele komórek naszego ciała w tym mózg. Nie ma znaczenia jak beda one przygotowane, choć lepsze bedą te gotowane w skorupie, smażeniem moze je pozbawić niektórych wartości odżywczych i dostarcza dod. Kalorii poprzez tłuszcz dodany. Ważne by spojrzeć na diete całościowo i zwiekszyć spożycie orzechów np. Migdały które sa bogatym źródłem kwasów omega 3 i Źródłem witamin z grupy B, które korzystnie wpływają na prace układu nerwowego, a tym samym na prace mózgu. Wpływ na koncentrację ma także spożywanie śniadań oraz regularne posiłki co 3-4godz. Należałoby spożywać dużo warzyw, owoców i produkty pełnoziarniste (zaw. Wit. Z grupy B) oraz ryby morskie (kwasy omega-budujące szarą masę mózgu)
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak poprawić swoją pamięć? – odpowiada Mgr Katarzyna Wawrzyniak-Piekarska
- Skuteczne suplementy diety na pamięć – odpowiada Katarzyna Ciuchta
- Jakie produkty zawierają najwięcej minerałów odpowiadających za pamięć i koncentrację? – odpowiada Mgr Anna Zwoleńska
- W jaki sposób można poprawić pamięć i koncentrację? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy suplementami można polepszyć pamięć? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Które orzechy najbardziej wpływają na lepszą pamięć? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Suplementy diety na pamięć – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Jakie preparaty na pamięć dla 21-latki? – odpowiada Mgr Elwira Chruściel
- Jakie produkty wybrać na poprawę pamięci – odpowiada Mgr inż. Ewa Myszka-Nowakowska
- Jakie produkty na koncentrację? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska