Badania krwi - cholesterol
Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.
Szanowny Panie,
Jeśli zabiegi związane z kupowaniem, przygotowywaniem ekologicznej żywności zaburzają codzienne funkcjonowanie (np. zawodowe, społeczne) to taki stan wymaga leczenia, najprawdopodobniej poprzez psychoterapię. Sugeruję skonsultować się z poradnią zdrowia psychicznego - tam powinien Pan otrzymać pomoc.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Smak i wygląd kaszy ekologicznej – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Zalety żywności ekologicznej i konwencjonalnej – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Czy strączki ekologiczne nie zawierają substancji antyodżywczych? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Działanie kapsułek Medica Zielony jęczmień – odpowiada Mgr Agnieszka Kaźmierska
- Czym się różnią kasze, ryże, makarony ekologiczne od nieekologicznych? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy olej kokosowy jest zdrowy? – odpowiada Mgr inż. Justyna Antoszczyszyn
- Wartość odżywcza warzyw kupowanych w supermarketach – odpowiada Roma Wojtewicz
- Waga 45 kg przy 167 cm wzrostu a konieczność przytycia – odpowiada Dr Anna Brinken
- Czy mięso ekologiczne można jeść codziennie? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dlaczego poziom zatrzymanej wody nie chce spaść? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Korzyści płynące ze spożywania żywności ekologicznej
Najbardziej słynnym faktem o ekologicznej żywności
Czy ekożywność chroni przed rakiem? Jak nie dać się nabrać i wybrać to, co najlepsze?
Moda na dbanie o siebie i szczupłą sylwetkę towarz
Piękne zdjęcia posiłków na Instagramie zwiększają ryzyko rozwoju zaburzeń odżywiania
Większość z nas lubi jeść. Dla niektórych przygoto