Jak rozumieć te wyniki badań tarczycy u 34-latki?

Od kilku tygodni czuję się zmęczona i zauważyłam, że schudłam, dlatego zrobiłam badania tarczycy. Czy te wyniki są dobre? TSH 2,56 (0,27-4,2), FT4 1,25 (0,93-1,71), anty-TPO 9,73 (0-34).
KOBIETA, 34 LAT 2 miesiące temu

Problemy hormonalne kobiet

Witam,



wymagana konsultacja lekarza prowadzącego.

Jeśli badanie zostało wykonane komercyjnie wskazana wizyta u lekarza endokrynologa nawet przy dobrych wynikach ze względu na badanie podmiotowe, przedmiotowe.

Lekarz oceni objawy kliniczne porównując z wynikiem i oceni stan zdrowia.



Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty