Zapytaj lekarza

7 4 2 , 2 3 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak zrozumieć wynik morfologii?

Witam. Proszę o interpretacje wyniku badania morfologii Wbc 9,89 Rbc 5,46 ( podwyższone, norma 4-5,2) Hgb - 13 Hct - 41,7 Mcv - 76,4 ( obniżone norma 86-110) Mch - 23,8 (obniżone norma 26-38) Mchc- 31,2 Rdw-c - 14,6 Rdw-s - 39,8 Plt- 278 PDw- 14,6 Mpv - 11,8 Pct- 0,33 Lekarz rodzinny stwierdził ze krew jest za gęsta i kazał duzo pic. Byłam w trakcie badania 3-4 dni po miesiączce. Trzy tygodnie wcześniej te wartości również były podobne ( dodatkowo wbc było lekko powyżej normy) Proszę o zinterpretowanie.
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Lek. Paweł Szadkowski
77 poziom zaufania

Zinterpretować wyniki można tylko po ocenie Pani stanu klinicznego i pełnych wyników morfologii. Faktycznie wyniki te mogą świadczyć o pewnym odwodnieniu. Nie niepokoiłbym się nimi jednak zbyt bardzo.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy