Jaka mąka do wypieku domowego chleba?
Witam, czy chleb pieczony samodzielnie, ale na drożdżach jest zdrowy i dobry na diecie? Jaka mąka będzie najlepsza do wypieku domowego chleba?
Witam serdecznie. Jak najbardziej jest zdrowy. Warto używać mąki razowej, ciemnej.
Dzień dobry, im wyższy typ mąki tym mąka zawiera więcej cennych składników mineralnych. Polecam piec chleby żytnie (z mąki typu 2000) na zakwasie. Do takiego chleba można dodać m.in. nasiona słonecznika, sezam, siemię lniane.
Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam również na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
Reguluje pracę jelit, wyrównuje poziom cukru we kr
Niedoceniane pieczywo Polacy jedzą coraz mniej pie
Siemię lniane a uchyłki jelita grubego - czy można