Zapytaj lekarza

7 4 2 , 7 9 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jaka mąka do wypieku domowego chleba?

Witam, czy chleb pieczony samodzielnie, ale na drożdżach jest zdrowy i dobry na diecie? Jaka mąka będzie najlepsza do wypieku domowego chleba?
KOBIETA, 18 LAT ponad rok temu

Właściwości korzenia żeń-szeń

Korzeń życia ? tak nazywany jest w azjatyckim obszarze kulturowym żeń szeń. Lekarz Leszek Walentynowicz udziela informacji, dlaczego warto dostarczyć organizmowi żeń szeń, zarówno przed, jak i po wysiłku fizycznym.

Lek. Paweł Baljon
77 poziom zaufania

Witam serdecznie. Jak najbardziej jest zdrowy. Warto używać mąki razowej, ciemnej.

lekarz w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0

Dzień dobry, im wyższy typ mąki tym mąka zawiera więcej cennych składników mineralnych. Polecam piec chleby żytnie (z mąki typu 2000) na zakwasie. Do takiego chleba można dodać m.in. nasiona słonecznika, sezam, siemię lniane.
Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam również na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

Dietetyk medyczny. Absolwentka Pomorskiego Uniwersytetu Medycznego w Szczecinie.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy