Witam,

Najlepsze będą ryby morskie - śledzie, szproty lub inne morskie. Można spożyć część wędzonej makreli, karmazyna, trewala. Może to być ryba pieczona w piekarniku w naczyniu żaroodpornym - pieprz, sól, łyżka oliwy z oliwek i sok z cytryny. Może to być także ryba pieczona w piekarniku w foli. Takie opcje są najzdrowsze.

0
Ewa Kozłowska Dietetyka, Warszawa
79 poziom zaufania

Witam, można zjeść rybę na kolację, jeżeli nie jest Pani na diecie to każda będzie dobra ( dorsz, sardynka, makrela), przepisy Pani znajdzie na blogach kulinarnych. Pozdrawiam serdecznie

0

Witam serdecznie. Oczywiście na kolacje można zjeść ryby. Polecam na kolacje np. łososia,makrelę, pstrąga, szprota, śledzia które są dobrym źródłem kwasów tłuszczowych omega 3 oraz witamin A i D. Ryby takie jak np dorsz, śledź,łosoś, karp, i pstrąg stanowią doskonałe źródło wart0ściowego i dobrze przyswajalnego białka. Poecam np. sałatkę warstwową ze śledziem i buraczkami,karpiową zapiekankę czy smażonego dorsza z duszonymi warzywami.Przepisów proszę szukać na stronach kulinarnych.Pozdrawiam.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty