Jakie badania wykonać na rozpoznanie astmy?

Po zapoznaniu się z różnymi informacjami z Internetu oraz opisami objawów podejrzewam u siebie astmę i chciałabym udać się w tym celu do lekarza, który ustali, czy moje podejrzenia są słuszne. Jakich badań mogę się spodziewać? Czy powinnam się jakoś specjalnie do tej wizyty przygotować?

ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty